Monstertrucken körde in i Åkes byggnad

En fem ton tung monstertruck körde rakt in i Åke Johanssons industribyggnad i Västra Torp utanför Ed.
– Det var fruktansvärt hemskt men med facit i hand har det gått bra trots stora materiella skador, säger Åke Johansson.

ANNONS

Det var på söndagen som Åke Johansson fick beskedet. En monstertruck hade kraschat in i hans företags byggnad i Västra Torp utanför Ed. Något som P4 Väst rapporterat om.

– De ringde och berättade det för mig. Jag förstod inte vad det var. Så jag åkte dit och fick se att han kört in i gaveln och sen ut genom långsidan. Det har varit en omtumlande dag, säger Åke Johansson, ägare av byggnaden och företaget Kranman som huserar där.

Monstertrucken beskriver han som fem ton tung, tre meter hög och tre meter bred. Den har efterlämnat sig två minst lika stora hål i byggnaden. Tryckvågen gjorde att portarna åkte upp.

ANNONS

– Det kunde ha gått mycket värre. Det är en träbyggnad så trucken åkte rätt igenom. Det hade varit värre om det var en betongvägg, säger Åke Johansson.

Väggarna var bärande

Nu har han fått stoppa verksamheten i lokalerna. Till vardags monteras kranar och P25-processorer till skogsbruk där.

– De som jobbar där fick vakta inatt för det var helt öppet. Så de grillade korv, säger Åke Johansson.

Konsekvenserna av kraschen beräknas kosta flera miljoner kronor för företaget i materiella skador och förlorad produktion. Under måndagen har de lyckats täppa till hålen men det kommer dröja innan de får lov att sanera.

– Men vi har fått laga väggarna för de var ju bärande, vi behövde säkra byggnaden. Nu finns det inga hål kvar men det syns.

Föraren bad om ursäkt

Han berättar att han har pratat med mannen som körde monstertrucken.

– Det är en bra kille. Han var hemskt ledsen för det som hänt. Han klarade sig helt ofattbart nästan helt oskadd. Jag tror han fick en skärskada på lillfingret, säger Åke.

Han berättar att monstertruck-kulturen är enorm uppe i Dalsland.

– Det är svårt för många att förstå. Jag har själv inget intresse men det är tråkigt om det här leder till att det blir en massa negativt kring kulturen. Jag är glad att han klarade sig och jag kan sova gott. Jag lägger det här bakom mig och så får det lösa sig, säger Åke Johansson.

ANNONS

Varken polisens presstalesperson eller stationsbefälet i Mellerud uppger att de har någon kännedom om händelsen. GP har sökt kommunpolisen i Dals Ed utan framgång.

LÄS MER:Dotterns vrålåk: Martin byggde en radiostyrd barnvagn

LÄS MER:Körde genom väggen och skapade kaos i pizzerian

LÄS MER:Lastbil kraschade in i deras lunchrum på Rosenlund – två gånger

ANNONS