Misstänkt mordförsök utomhus i Lerum

En man i 20-årsåldern blev under lördagen knivhuggen utomhus i Lerum. Skadeläget är fortfarande oklart och polisen rubricerar händelsen som försök till mord. Den misstänkte gärningsmannen kunde senare gripas av insatsstyrkan, efter en fotjakt.
– Han sprang och de jagade ikapp honom, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Polisen fick vid 14-tiden på lördagen ett samtal om att en man i 20-årsåldern hade blivit knivskuren utomhus vid Ekeredsvägen i Lerum.

Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning och den skadade mannen kördes med ambulans till sjukhus.

– Enligt inringaren så är det mycket som tyder på att det är en stickskada, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

Flera vittnen har gett sig till känna och förhör har kunnat hållas. Brottsrubriken är försök till mord.

Misstänkt gripen efter fotjakt

Vid 16.40-tiden på lördagseftermiddagen meddelade polisen att insatsstyrkan gripit en misstänkt gärningsman. Han greps i ett terrängområde i närheten av Lerum.

– Han är inte hörd än, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, och fortsätter med att berätta att den misstänkte är som offret i 20-årsåldern.

ANNONS

– Han är känd av oss sen tidigare.

Hur gick gripandet till?

– Det var egentligen odramatiskt, men han sprang och de jagade ikapp honom, säger Morten Gunneng.

Vid 18-tiden beslutade åklagaren om att den misstänkta gärningsmannen skulle anhållas.

Skadorna inte akut livshotande

Alingsås lasarett, dit den skadade mannen fördes, ger ingen kommentar om skadeläget. Vakthavande befäl uppger dock att polispatrullen på plats pratade med den skadade mannen innan han fördes till sjukhus.

– Han kunde kommunicera med polispatrullen, så initialt var han vaken. Vi bedömde inte att skadorna var akut livshotande men sen kan ju sådant ändra sig, säger Morten Gunneng.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS