Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Misstänkt mordförsök i Uddevalla

En bil och en fastighet på Hedegärde i Uddevalla har blivit beskjutna någon gång under natten eller morgonen mot måndag. Tomhylsor har hittats på plats och polisen rubricerar händelsen som försök till mord eller dråp.

– Jag har några patruller på plats, det är några skador på en bil och några på en fastighet och jag har tekniker på plats, säger Johan Raske, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Uddevalla.

Larmet ska ha kommit in till polisen strax före sju på måndagsmorgonen, när en anställd på företaget i fastigheten kom till jobbet, varpå en patrull skickades till företaget. På plats hittades en bil med misstänkta skottskador. Även en fastighet som inrymmer både ett företag och ett antal lägenheter hade misstänkta skottskador.

– Det finns skador som härrör från något typ av vapen både på bil och fastigheten, säger Johan Raske.

Den beskjutna bilen ska inte tillhöra företaget på adressen.

– Den tillhör inte den firman där mannen arbetade, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson på polisen.

Inget offer

Platsen spärrades av under morgonen, och polisens tekniker kallades dit för att göra en brottsplatsundersökning. Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord.

– Det är för att nån uppenbarligen har skjutit mot bilen och så finns de även skador på fastigheten. Vi får ha den arbetshypotesen att man har skjutit mot någon. Men det finns ingen målsägande som har hört av sig, säger Thomas Fuxborg och fortsätter.

– Med tanke på att vi anträffat tomhylsor på platsen utgår vi från att det är själva brottsplatsen. Sen om det suttit folk i bilen det vet vi inte. Vi har inga tecken vad jag vet nu att någon har kommit till skada.

Bilen har tagits i beslag av polisen och är bortforslad. Förutom den tekniska undersökningen kommer även förhör att hållas, och polisen kan komma att göra dörrknackning i området.

Oklart vilken typ av vapen

– Naturligtvis kommer vi att höra bilägaren eller den som brukat bilen. Om det är nån som kan berätta för oss vad som hänt, säger Thomas Fuxborg.

Vilken typ av vapen har använts?

– Det vet inte jag. Jag kan bara se att det hittats tomhylsor. Jag vet inte från vilket vapen eller hur många skott som avlossats.

Det är inte första skjutningen som inträffat i Uddevalla det senaste året. I slutet av 2018 blev två andra företag i västra delen av staden beskjutna. Ingen har ännu åtalats för de händelserna. Och i mars blev två personer beskjutna vid Silentzvägen. Inte heller där har åtal väckts än.

LÄS MER: Två skottlossningar på kort tid

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.