Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Misstänkt mordförsök i Borås

En man i 70-årsåldern blev knivhuggen i Borås på lördagen. En misstänkt kunde senare anhållas efter tips från allmänheten. Vad som förmodas vara hans jacka påträffades på brottsplatsen.

Polisen fick larmet vid lunchtid. Mannen hade gått i tunneln under Kungsleden, då en person gått bakom honom och angrep honom med kniv. Gärningsmannen sprang sedan genom tunneln ner mot Stora Torg och upp mot en innergård.

– Mannen ska ha känt att någon gick bakom honom och kände ett stick i ryggen. Det visade sig vara en kniv, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt polisen var den knivhuggna mannen vaken och talbar. Händelsen rubriceras som misstänkt mordförsök alternativt dråpförsök.

– Det är högst oklart vad motivet kan vara till det inträffade, säger Anna Göransson.

Polisen har hållit förhör med den skadade mannen och har haft patruller i det aktuella området. Allmänheten uppmanades att höra av sig om eventuella observationer.

Vid klockan halv två på eftermiddagen gav det resultat. En person hade iakttagits i närheten av brottsplatsen. Beskrivningen stämde in på det signalement som polisen hade på gärningsmannen.

Med ledning av uppgifter från tipsaren kunde mannen hittas i tunneln under Kungsleden. Han togs med till förhör.

På brottsplatsen påträffades en jacka som tillhör den misstänkte. Mycket tyder på att mannen hade kommit tillbaka för att leta efter jackan, enligt Anna Göransson.

Under kvällen meddelande polisen att mannen blivit anhållen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.