Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

En person är gripen misstänkt för ett mord i Kungsbacka under natten till annandagen. Bild: Joakim Eriksson
En person är gripen misstänkt för ett mord i Kungsbacka under natten till annandagen. Bild: Joakim Eriksson

Misstänkt mord i Kungsbacka

Bara några timmar efter att kvinnan själv larmade polisen om att hennes ex-partner hade hotat henne hittades hon död vid sin bostad.
– Han medger omständigheterna kring dödsfallet, säger kammaråklagare Eva Lotta Swahn vid Åklagarkammaren i Halmstad.

Kvinnan anträffades efter att den misstänkte mannen i ett samtal med polisen angav sig själv.

Under fredagen begärdes han häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Polisen fick larmet om det misstänkta mordet på adressen utanför Kungsbacka strax efter midnatt mot annandagen.

Det var det andra larmet från adressen inom loppet av omkring tre timmar. Vid 21-tiden på juldagen slog kvinnan själv larm om att hennes ex hade agerat hotfullt mot henne.

– Kollegerna åker hem till henne med anledning av att hon känner sig illa till mods och berättar att den här mannen inte mår så bra och att han ska ha hotat henne vid flera tillfällen, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Fuxborg berättar att polisen var hemma hos kvinnan vid 22-tiden i omkring 30-40 minuter, och att patrullen utifrån uppgifterna som framkom i samtalet med kvinnan gjorde en bedömning att något brott i juridisk mening inte hade ägt rum.

Någon eller några timmar senare misstänks alltså kvinnan ha mördats av mannen som hon uppgav hade bettet sig hotfullt.

– Med anledning av det som kommit fram har man reagerat i efterhand och skrivit en anmälan om tjänstefel. Det kommer nu utredas om det kan ha begåtts ett tjänstefel och den utredningen kommer att ledas av en åklagare vid den särskilda åklagarkammaren, säger Christer Fuxborg.

Misstänkt skickade sms till kvinnan

Hur kvinnans ex-partner som är i 50-årsåldern misstänks ha mördat henne är polisen i nuläget förtegen om. Mannen angav sig själv och berättade enligt polisen i samtalet om hur brottet gick till och när polisen återvände till adressen anträffades kvinnan död.

Enligt GP:s uppgifter ska bakgrunden till att kvinnan själv larmade polisen bestått i sms från den misstänkte mannen där han ska ha uttryckt sig på ett sätt som gjorde att kvinnan fattade oro för både sitt eget och mannens liv.

Under fredagen begärdes den misstänkte mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

- Jag har nu under förmiddagen skickat in häktningsframställan vid Varbergs tingsrätt mot mannen på sannolika skäl misstänkt för förberedelse till mord och mord. Mannen anmälde sig själv till polis efter händelsen och han medger omständigheterna kring dödsfallet. Han är tidigare ostraffad, säger kammaråklagare Eva Lotta Swahn vid Åklagarkammaren i Halmstad i ett pressmeddelande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.