Mario Novakovic med den gula lappen.
Mario Novakovic med den gula lappen. Bild: Privat

Mario slapp parkeringsböter – fick julhälsning av p-vakterna

Mario Novakovic glömde lägga fram p-skivan när han och familjen handlade de sista julklapparna dagen före dopparedagen. När han kom tillbaka och såg en gul lapp på bilen var det istället för en p-bot, en julhälsning från parkeringsvakterna.
– Jag blev jätteglad, det var väldigt fint av dem, säger Mario Novakovic.

ANNONS
|

Mario Novakovic och hans familj åkte under onsdagsmorgonen in till Kungsbackatorget för att genomföra den sista julshoppingen. I all hast glömde Mario att betala parkeringsavgiften och när han kom tillbaka till bilen fick han syn på den gula lappen. Till en början förbannade han sig själv för misstaget.

– Jag tänkte: ”fan också p-böter, nu har jag glömt att lägga fram p-skivan”, säger Mario Novakovic.

När han tog upp den gula lappen och insåg att det var allt annat än en parkeringsböter ändrades snabbt känslotillståndet.

På lappen stod det nämligen: ”Tomten är snäll. Vi vet att ni är stressade idag, köp julklappar för pengarna istället. Gud jul önskar p-vakterna i Kungsbacka kommun”.

ANNONS

– Jag blev jätteglad, det var väldigt fint av dem och jag har aldrig varit med om det eller hört om det, säger han och fortsätter:

– Jag tänker på dem som kanske inte har så mycket pengar nu under coronatiden och är stressade inför julen. Det är ändå 400 spänn man sparar där.

Stor uppmärksamhet på Facebook

För att visa sin uppskattning lade Mario sedan upp en bild på den gulan lappen i Facebookgruppen ”Brottsplats/Samverkan Kungsbacka” med texten: ”Glömde helt av att lägga en p-skiva i rutan efter att jag parkerade på Kungsbackatorget i morse, kom ut till bilen och ja.. En gul lapp. Men det var nog den bästa p-boten man hade kunnat få”

Inlägget har över 2000 gillamarkeringar i Facebookgruppen.
Inlägget har över 2000 gillamarkeringar i Facebookgruppen.

Inlägget har i nuläget över 2 000 gillamarkeringar och nästan 70 delningar. Responsen i kommentarsfältet har enbart varit positiv.

– Folk skrev att julkänslan är tillbaka och att var omtänksamt och fint gjort, och jag håller med dem, säger Mario Novakovic.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS