Man skjuten i benet i Borås

Under kvällen sköts en man med flera skott i benet i Borås. Skjutningen utreds som försök till mord, men motivbilden är ännu otydlig. Nu ber polisen allmänheten kontakta dem om man har sett något.

ANNONS
|

Det var under onsdagskvällen som polisen åkte till Hulta, Borås efter ett larm om att någon hade blivit skjuten. På platsen, utomhus, hittar de en man som är skjuten i benet med flera skott.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans, men ska inte vara livshotande skadad.

Vittnen kunde berätta för polisen att gärningsmannen sprang från platsen, varpå man sökte efter denne men utan resultat.

Om gärningsmannen och skottoffret kände varandra är ännu oklart enligt polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

– Vi kartlägger den skottskadade mannen ifall han har något historiskt tillbaka som gör att han blev utsatt för detta eller om det var en tillfällighet. Det finns en hel del frågetecken och utropstecken, säger han.

ANNONS

Under kvällen och natten spärrades platsen av för teknisk undersökning. Flera föremål har tagits i beslag för analys, bland annat den skjutne mannens kläder,

Ingen misstänkt person har gripits men polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Polisen önskar att de som kan ha sett en eller flera personer som kan ha med skjutningen att göra ringer dem på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

ANNONS