Man knivskuren i ryggen – kvinna gripen

En man i 25-årsåldern blev knivskuren i Borås under tisdagseftermiddagen. En jämnårig kvinna kunde gripas i en lägenhet och är nu misstänkt för mordförsök.

ANNONS
|

Det var klockan 13.47 som polisen larmades till en adress på Hässleholmen i Borås efter att en man i 25-årsåldern blivit knivskuren utomhus.

Mannen hade knivskador i den nedre delen av ryggen, men i övrigt är skadeläget i nuläget oklart. När polisen anlände till platsen var han vaken och talbar.

– Det är vittnen som har uppmärksammat händelsen och vi hinner ta några ord med mannen innan han fördes till sjukhus med ambulans, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Väst.

En kvinna greps i en lägenhet

Tack vare vittnesuppgifter och ett kort förhör med målsägande kunde polisen gripa en kvinna i 25-årsåldern som nu är misstänkt för mordförsök.

ANNONS

– Vi träffar på den här kvinnan i en lägenhet och hon grips på plats. Ytterligare en kvinna i 50-årsåldern och två män i 17-18-årsåldern som befann sig i lägenheten hämtas in för förhör, säger Peter Adlersson.

Polisen tror att personerna som befann sig i lägenheten har upplysningar att lämna i ärendet, men uppges inte vara misstänkta för något brott.

Under tisdagseftermiddagen spärrades lägenheten av för en teknisk undersökning.

– Vittnesuppgifter tyder på att brottet ägt rum utomhus, men det ska utredas vidare. Vi kommer bland annat att knacka dörr och höra vittnen på plats, säger Peter Adlersson.

ANNONS