Räddningsinsats med räddningstjänst, brandkår, polis, helikopter, ambulans vid Skärsjön efter drunkningstillbud. Sökning efter person i vattnet.
Räddningsinsats med räddningstjänst, brandkår, polis, helikopter, ambulans vid Skärsjön efter drunkningstillbud. Sökning efter person i vattnet. Bild: Rebecka Kvint

Man i kanotolycka omkom

En av de två män i 25-årsåldern som hamnade i vattnet under en kanottur i Skärsjön i Varbergs kommun på juldagen har avlidit.
– Han fördes först till Varbergs sjukhus och sedan vidare till Sahlgrenska i Göteborg. Men hans liv gick inte att rädda, säger Janne Salo vid polisen i Hallands län.

ANNONS

Vid tvåtiden på juldagen fick polisen in larm om att två personer ska hamnat i vattnet i samband med en kanottur i Skärsjön, nära Dagsås i Varbergs kommun. En av männen, båda hemmahörande i Danmark lyckades på egen hand ta sig i land och fördes därefter svårt nedkyld till sjukhus. Den andra gick till en början inte att hitta.

LÄS MER:Två personer till sjukhus efter sjödrama

– Kanoten välter och den ena av bröderna hamnar under vattnet och hittas efter en lång stund, för lång, av räddningstjänstens dykare, säger Janne Salo, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Hallands län.

Hittades först efter ett par timmar

Det var först vid klockan 17, ett par timmar efter de första larmen, som mannen återfanns av dykare i Skärsjön. Detta efter en omfattande sökinsats av räddningstjänsten.

ANNONS

– Vi har haft flera räddningsenheter på plats. Dykare från räddningstjänsten i Halmstad och en helikopter från Sjö- och flygräddningscentralen har ingått i sökandet, sade Stefan Rane vid räddningstjänsten till GP på juldagen.

"Mycket tragiskt"

Mannen fördes först till Varbergs sjukhus, därefter till Sahlgrenska i Göteborg. Hans liv gick dock inte att rädda, bekräftar Janne Salo vid polisen i Hallands län.

– Ja, det är en ren och skär drunkningsolycka. Mycket tragiskt, säger Janne Salo.

Trots att polisen inte har några misstankar om brott kopplat till drunkningsolyckan fortsätter ärendet att utredas.

– Nu utreds dödsfallet som en olycka. Rent formellt kallas det för en dödsorsaksutredning, säger Janne Salo.

De båda männen var på besök i Varberg för att fira jul tillsammans med familjen. Anhöriga har underrättats, uppger polisen.

ANNONS