Man gripen misstänkt för mordbrand i Bollebygd

En ladugård i Bollebygd brann ner till grunden under natten till måndagen. En man i 50-årsåldern har gripits misstänkt för att ligga bakom branden. Enligt polisen är branden en i raden av flera anlagda bränder i området.
– Man har misstänkt tidigare att folk tänt på saker i omgivningen, säger Andreas Nordén vid polisen.

ANNONS
|

Det var efter midnatt natten till måndagen som polis och räddningstjänst larmades om en kraftig brand i en ladugård i Bollebygds kommun.

– Den brann ner till grunden, men det var ingen som skadades, säger Andreas Nordén, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Medan räddningstjänsten fokuserade på att bekämpa branden arbetade polisen på platsen med att bland annat förhöra vittnen. Ganska så snart misstänkte att polisen att branden var anlagd.

– Patrullerna gjorde ett bra jobb och vi kunde rikta våra misstankar mot en specifik person och kunde gripa en man som misstänkts ha anlagt branden, säger Andreas Nordén.

ANNONS

Misstänks för mordbrand

Mannen är i 50-årsåldern och misstänkts nu för mordbrand. Han ska enligt vad polisen känner till inte ha någon koppling till ladugården som brunnit ned. Däremot har det funnits misstankar om att det anlagts flera bränder i området tidigare.

– Det har förekommit att man misstänkt tidigare att folk tänt på saker i omgivningen, säger Andreas Nordén.

Kan den misstänkte mannen ligga bakom flera bränder området?

– Eventuellt kan det vara så.

Släckningsarbetet på platsen har fortsatt under natten, och har i huvudsak handlat om att förhindra spridning till fler byggnader.

Kraftigt gnistregn orsakade spridningsrisk

– När vi kom fram till ladan var det full fyr kan man säga. Det spred sig snabbt till själva boningshuset, men det var ingen som bodde där och det har varit obebott i många år. På grund av ett kraftigt gnistregn riktade vi in oss på att rädda nyare, bebodda fastigheter i närheten, säger Tommy Lieback vid räddningstjänsten i södra Älvsborg.

Vid 04.30 var räddningstjänsten klara med sitt arbete, och lämnade över bevakningen till fastighetsägaren. Polisen var då kvar vid de nedbrunna byggnaderna.

– Vi är där och spärrar av platsen, säger Andreas Odén vid 06-tiden under måndagen.

ANNONS