Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Man död i skogsbrand på Orust

Räddningstjänsten var på plats på centrala Orust under söndagen med bland annat helikoptrar för att släcka en större terrängbrand. Under kvällen meddelade polisen att en man i 80-årsåldern avlidit i samband med branden.

På söndagseftermiddagen kom larm om en större skogsbrand vid Röra på de centrala delarna av Orust. Ett område på uppemot 10 000 kvadratmeter stod i lågor enligt räddningstjänsten.

Senare under kvällen meddelade polisen att en person påträffats livlös i samband med släckningsarbetet.

– Som jag uppfattat det har han avlidit av brännskador. Det rör sig om en man i 80-årsåldern och anhöriga är underrättade, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Han tillade:

– Vi kommer att genomföra en dödsfallsutredning men det finns i nuläget inga misstankar om brott.

Ambulans skickades till platsen, men personens liv gick inte att rädda. Vad som orsakat branden är inte känt.

Helikoptrar användes i släckningsarbetet

Det var vid 17-tiden som larmet om branden kom in och räddningstjänsten från Orust var på plats för att släcka en större brand. Exakt hur stor den var kunde vakthavande befäl Mikael Svantesson inte svara på.

– 6-7000 kvadratmeter, kanske upp emot 10 000 är min grova uppfattning, säger han.

Räddningstjänsten omringade branden och helikoptrar hjälpte till med släckningsarbetet från luften. Risken att branden skulle sprida sig till bebyggelse var dock låg menade Svantesson.

– Det finns en spridningsrisk, men inte till närmaste bostadsområde, det är ganska långt bort.

Vid 19.30 kunde räddningstjänsten meddela att den största delen av branden var släckt, men de räknade med att vara på plats i ytterligare några timmar.

– Berget är snart avsläckt, så det känns bra. Vi har kunnat skicka hem flera styrkor, säger Mona Hedhman, vakthavande befäl hos räddningstjänsten Orust.

Strax innan klockan 22 bekräftade räddningstjänsten att branden var släckt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.