Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Man död efter olycka med vattenskoter

En man i 30-årsåldern hittades vid 15-tiden på fredagen död i sjön Aspen. Mannen försvann i samband med en vattenskoterolycka på torsdagskvällen varpå ett stort sökpådrag drog igång.

Det var strax före klockan 19 på torsdagen som SOS fick larm om att två personer hamnat i vattnet i sjön Aspen i Lerums kommun efter en olycka med en vattenskoter.

En av personerna lyckades ta sig i land på egen hand.

– Det är en person som saknas och vi söker med båt och flera dykare, uppgav Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Omfattande sökpådrag

Trots omfattande sökning under flera timmar hittades inte mannen.

– Den av personerna som tog sig upp på land har tagits om hand av ambulanspersonal. Det ska inte handla om några allvarliga fysiska skador, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region väst.

Flera enheter från räddningstjänsten med båt och dykare samt polis- och sjöräddningshelikopter deltog i insatsen.

– Det är oklart hur olyckan gick till och vad som gjorde att personerna hamnade i vattnet. Vi fortsätter att arbeta vidare på platsen, förklarade Bosse Johansson vid räddningstjänsten under det pågående räddningsarbetet.

Drönare med värmekamera

Räddningstjänsten använde sig av drönare med värmekamera i sökandet efter personen och även polisens helikopter var utrustad med värmekamera. Dock blev sökandet resultatlöst.

– Vi har även haft flera patruller på land för att bistå räddningstjänsten. Det var många personer på plats i området och nyfikna samlades vid räddningsplatsen, säger Hans Lippens vid polisen.

Klockan 22.45 var det för mörkt för dykarna att arbeta och räddningstjänsten beslutade att avbryta sökandet i vattnet.

Under fredagen återupptog sjöpolisen och räddningstjänsten sökandet.

Vid 15-tiden hittades mannens kropp. Polisen utreder olyckan som vårdslöshet i sjötrafik och vattenskotern är tagen i beslag för teknisk undersökning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.