Man död efter olycka med vattenskoter

En man i 30-årsåldern hittades vid 15-tiden på fredagen död i sjön Aspen. Mannen försvann i samband med en vattenskoterolycka på torsdagskvällen varpå ett stort sökpådrag drog igång.

ANNONS
|

Det var strax före klockan 19 på torsdagen som SOS fick larm om att två personer hamnat i vattnet i sjön Aspen i Lerums kommun efter en olycka med en vattenskoter.

En av personerna lyckades ta sig i land på egen hand.

– Det är en person som saknas och vi söker med båt och flera dykare, uppgav Bosse Johansson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Omfattande sökpådrag

Trots omfattande sökning under flera timmar hittades inte mannen.

– Den av personerna som tog sig upp på land har tagits om hand av ambulanspersonal. Det ska inte handla om några allvarliga fysiska skador, säger Hans Lippens, presstalesperson vid polisen i region väst.

ANNONS

Flera enheter från räddningstjänsten med båt och dykare samt polis- och sjöräddningshelikopter deltog i insatsen.

– Det är oklart hur olyckan gick till och vad som gjorde att personerna hamnade i vattnet. Vi fortsätter att arbeta vidare på platsen, förklarade Bosse Johansson vid räddningstjänsten under det pågående räddningsarbetet.

Drönare med värmekamera

Räddningstjänsten använde sig av drönare med värmekamera i sökandet efter personen och även polisens helikopter var utrustad med värmekamera. Dock blev sökandet resultatlöst.

– Vi har även haft flera patruller på land för att bistå räddningstjänsten. Det var många personer på plats i området och nyfikna samlades vid räddningsplatsen, säger Hans Lippens vid polisen.

Klockan 22.45 var det för mörkt för dykarna att arbeta och räddningstjänsten beslutade att avbryta sökandet i vattnet.

Under fredagen återupptog sjöpolisen och räddningstjänsten sökandet.

Vid 15-tiden hittades mannens kropp. Polisen utreder olyckan som vårdslöshet i sjötrafik och vattenskotern är tagen i beslag för teknisk undersökning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS