Man död efter arbetsplatsolycka

En man i 40-årsåldern dog på söndagen efter en arbetsplatsolycka i Orust kommun. Mannen hade fått ström genom kroppen och fördes till sjukhus i ambulanshelikopter, men hans liv gick inte att rädda.

ANNONS
|

Det var på söndagseftermiddagen som en arbetsplatsolycka inträffade i Orust kommun. En polisenhet, två ambulanser och en ambulanshelikopter larmades till platsen.

En man som arbetade som elektriker ska ha fått ström i sig. Enligt polisen skulle mannen ha utfört ett elarbete för ett energiföretag när olyckan inträffade.

– Personen är avförd så nu hanterar vi detta som en arbetsplatsolycka och utreder vad som gått fel, sa Peter Nordengard, vakthavande befäl på polisen i region Väst, efter att olyckan inträffat.

Mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter, men hans liv gick inte att rädda.

Vid 22-tiden bekräftade polisen att mannen avlidit och att hans anhöriga hade underrättats.

ANNONS

Händelsen rubriceras både som arbetsplatsolycka och vållande till annans död.

– Det rubriceras så för att kunna utreda om det är någon som försummat något i sitt arbete, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vad som hänt exakt är oklart.

– Det är för tidigt att spekulera i vad som har hänt. Det är givetvis djupt tragiskt, säger Stefan Joanzon, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i västra Fyrbodal.

ANNONS