Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Lastbilssläp med farligt gods fattade eld på E6 i Tanum

E6 har varit avstängd i över ett dygn efter en brand. Under onsdagen fattade ett lastbilssläp med handsprit eld i Tanum, något som spred sig till asfalten och orsakade stora skador. Trafikverket var därför tvungna asfaltera om vägen. Under torsdagsförmiddagen släpptes trafiken på igen.

Det var tidigt på onsdagsmorgonen som räddningstjänsten kom till platsen där ett lastbilssläp brann för fullt. Enligt polisen var det lastat med handsprit.

– Han levererar handsprit som innehåller etanol, det är det som gör det brandfarligt, sa polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Släpet stod på E6 i norrgående riktning, strax söder om Världsarvet Tanum.

– Man har stängt av vägen helt och hållet och där är mycket trafik som får ledas om, sa Annelie Silveira på SOS Alarm.

Några timmar senare kunde räddningstjänsten släcka branden och lämna platsen, men enligt prognosen kommer vägen att förbli avstängd ända fram till lunchtid på torsdagen. Enligt Trafikverket är vägen så skadad efter branden att den måste asfalteras om.

– Asfalten har brunnit i både norr- och södergående riktning så vi måste asfaltera om vägen innan vi kan släppa på trafik, har Lii Hylander, presstalesperson på Trafikverket, berättat.

Anläggningsarbetet påbörjades under onsdagskvällen. Trafiken leds istället om via gamla E6.

Branden ska ha startat i samband med att lastbilen fick punktering. Det började även brinna på asfalten och i gräset i anslutning till släpet. Rökutvecklingen var kraftig, men det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats och ingen har behövts föras till sjukhus.

Vid halv 9-tiden på torsdagen ska vägen ha öppnats för trafik igen i båda riktningarna.

– Arbetet är klart och vägen är öppen igen, säger Helena Bjerninge, trafikledare vid Trafikledningscentralen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.