Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOAKIM ERIKSSON
Bild: JOAKIM ERIKSSON

Lada övertänd – hästar lösa på riksväg 41

Två personer har förts till sjukhus med ambulans efter en brand i en lada i Kinnarumma i Borås på söndagseftermiddagen. Enligt räddningstjänsten har dessutom flera hästar brunnit inne.
– Ladan var helt övertänd när vi kom fram, säger Fredrik Lovén, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Borås.

Larmet om branden i en lada i Kinnarumma kom till räddningstjänsten vid 15.20 på söndagseftermiddagen. I och med branden har flera hästar flytt och sprungit lösa på riksväg 41.

Räddningstjänsten, som jobbade fyra enheter på plats under eftermiddagen, konstaterade att ladan inte gick att rädda och fokuserade istället på att rädda närliggande hus.

– Ladan var helt övertänd när vi kom fram, men boningshuset intill är räddat, säger Fredrik Lovén, räddningschef i beredskap vid räddningstjänsten Södra Älvsborg.

Han uppger att två personer har förts till sjukhus med ambulans.

– Åtminstone en av dem har fått rökskador efter att ha försökt ta sig in och rädda hästarna. Men tyvärr blev flera hästar innebrända. De hade totalt tio i ladan och vi vet inte riktigt hur många som klarat sig, säger Fredrik Lovén.

I och med branden har också flera hästar sprungit bort.

– Några springer runt på riksväg 41, så trafikverket har gått ut med en varning, säger Fredrik Lovén.

Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen, konstaterar att man fortfarande under söndagskvällen inte har en klar uppfattning om antalet hästar som förolyckats.

– Vi har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand, men har ingen misstänkt, säger Hallberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.