Kraftig smäll vid lägenhetshus i Falkenberg

På onsdagskvällen fick polisen in flera samtal om en ”kraftig explosion” vid ett flerfamiljshus i Falkenberg. Polisen tror att det är en smällare som har detonerat och skadat en entré.

ANNONS
LocationFalkenberg||

Det var vid 18.30-tiden som polisen fick in flera samtal från personer som hade hört en ”kraftig explosion” vid ett flerfamiljshus på Herting i östra Falkenberg.

När polisen anlände till platsen hittade man en spricka i en glasruta vid entrén.

– Det är inga personskador och jag skulle säga väldigt ringa skador på fastigheten, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Flera vittnen uppgav också att de hade sett flera okända personer på platsen i samband med detonationen, enligt polisen.

Allmänfarlig ödeläggelse

Att detonationen ändå upplevts som kraftig tror Stefan Gustafsson beror på att det är ett tätbebyggt område och att ljudet kan ha ekat. I en intervju med Hallands Nyheter säger ett vittne att ”alla i Herting hörde".

ANNONS

– Det var en jättehög smäll. Några ungar var ute och lekte på gräsmattan och jag blev orolig för dem, säger ett vittne till tidningen.

Platsen spärrades av för en teknisk undersökning och under onsdagskvällen flög en polishelikopter över området för att ta översiktsbilder.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Det finns i nuläget ingen misstänkt i ärendet.

LÄS MER:Explosion vid flerfamiljshus i Alingsås

LÄS MER:Explosion i Tynnered

ANNONS