Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Kraftig brand i ladugård

På lördagseftermiddagen började en ladugård brinna i närheten av Uddevalla. Både hästar och kor räddades av grannar ur den brinnande byggnaden, skriver Bohusläningen.

Det var strax innan klockan 15 på lördagseftermiddagen som räddningstjänsten fick larm om en brand i en ladugård i Bokenäs i Uddevalla kommun.

– Det är en ladugård som brinner och den ska vara helt övertänd, sa Fredrik Meurk, inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, vid 16-tiden.

Inuti ladugården ska det bland annat ha funnits stora mängder halm och initialt även flera djur. Räddningstjänsten har inte några uppgifter om eventuella farliga ämnen i byggnaden.

– Djuren ska enligt uppgifter vara utsläppta, säger Fredrik Meurk.

På plats med fem enheter

Bohusläningens reporter, som befann sig på plats vid branden, berättar för tidningen att grannar till den brinnande ladugården upptäckte branden och slog larm.

– Både hästar och kor var inne i ladugården när det började att brinna men de räddades ut av grannarna, säger reportern säger Kenneth Eriksson.

Räddningstjänsten i Uddevalla larmades till platsen med totalt fem enheter.

– Vi är där med Uddevalla heltid och deltid, och även en tankbil från Munkedal. Vårt arbete går ut på att skydda intilliggande byggnader.

Kvar för bevakning

Vid 17.30-tiden hade ladan rasat ihop helt.

– Vi har kvar på plats och håller fortfarande på med att skydda intilliggande byggnader. Vi har avvecklat någon enhet och kommer avveckla ytterligare enheter inom en snar framtid, säger Fredrik Meurk.

Inga personer eller djur ska ha kommit till skada i samband med branden.

Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på platsen för bevakning under lördagskvällen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.