Polis och militär i insats på Västkusten. Enligt uppgifter till GP handlar det om drönaraktivitet vid en adress på Orust.
Polis och militär i insats på Västkusten. Enligt uppgifter till GP handlar det om drönaraktivitet vid en adress på Orust. Bild: Mikael Berglund

Insats på Orust efter misstänkt drönare

Försvarsmakten bad polisen om hjälp med en insats på Orust under torsdagen. Enligt uppgifter till GP var det med anledning av drönaraktivitet vid ett skyddsobjekt.
– Vi fick in ett tips som vi undersöker, säger Mårten Malmberg, kommunikatör vid Försvarsmakten.

ANNONS
|

En större insats av Försvarsmakten pågick på Orust under torsdagen. Polisen bekräftade för GP att de hade avsatt en patrull och en hundpatrull för att hjälpa militären.

– Det är vad jag vet. Det är försvarsmaktens ärende så om de vill säga vad det gäller så får de göra det. Vi bara hjälper dem och går inte in på närmare detaljer, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Enligt uppgifter till GP var det med anledning av drönaraktivitet vid ett skyddsobjekt. Boende ska ha larmat till Försvarsmakten efter misstänkt drönaraktivtet.

Försvarsmakten bekräftade att de under eftermiddagen och kvällen hade en insats.

– Vi fick in ett tips om verksamhet vid Orust som vi undersöker tillsammans med polis. Eftersom det är en pågående insats kan jag inte uttala mig närmare om det, säger Mårten Malmberg, kommunikatör vid Försvarsmakten.

ANNONS

Han kan inte gå in närmare på vilka resurser som användes vid insatsen.

– Så fort vi har något mer vi kan berätta så kan vi göra det, säger Mårten Malmberg.

Är det vanligt med den här typen av insatser?

– Vad gäller tips så får vi in det ganska ofta och vi följer upp alla tips, det här är ett sånt exempel. Jag kan inte uttala mig om hur ofta det blir den här typen av insats, säger Mårten Malmberg.

Behöver allmänheten vara orolig?

– Nej.

Vid 21.30 meddelade Försvarsmakten att insatsen var avslutad.

– Verksamheten på plats är avslutad men ärendet är fortfarande öppet och därför kan jag inte gå in på några detaljer, säger Mårten Malmberg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS