Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ica-butikens efterlysning: Var är vår minihäst?

Ett uppskattat inslag på en Ica i Alingsås har försvunnit. Nu efterlyser butiken Vinnie – en minihäst gjord av hård plast – som stals strax innan stängning på lördagen.
– Han är jättepopulär här i butiken, säger Petra Larsson på Maxi i Alingsås.

Det är inte bara barn utan även vuxna som gillar Vinnie, en av de två hästarna som står i Ica Maxis förbutik. Minihästen, som förekommer i ATG-reklamer, står där tillsammans med en betydligt större icke namngiven häst, berättar Petra Larsson. Hon är bland annat är Svenska spel-ansvarig och kassaledare på Ica Maxi i Alingsås.

– Vinnie är jättepopulär här i butiken och vi brukar klä ut hästarna i olika teman. Jul och påsk till exempel – vi pyntar ofta efter högtid, säger hon.

LÄS MER: Efter byggkaoset – två nya butiker öppnar i Rosenlund

Filmkameror fångar hästtjuvarna

Men nu är alltså en av de två hästarna borta. Detta upptäcktes vid öppning på söndagen och butikens kameror ser också när han försvann.

– Strax innan stängning var det två unga pojkar här och vi ser på filmen hur en av dem tar Vinnie och springer allt vad han kan, samtidigt som den andra filmar. Det är säkert någon form av prank, säger Larsson.

LÄS MER: Hundratals nya jobb på nytt Ica-lager

Hoppas någon känner igen hästen

Men klart är att Vinnie är saknad så nu har butiken gått ut med en efterlysning på sociala medier.

– Vi har varit utanför och tittat så han inte ligger slängd i någon buske. Vi hoppas att någon känner igen honom och hör av sig, säger Larsson.

Händelsen är ännu inte polisanmäld, utan butiken vill avvakta och se om någon hör av sig först, enligt Larsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.