Bild: Läsarbild
Bild: Läsarbild

Fyra bussar i krock med lastbil på E6

Fyra bussar krockade med en lastbil på tisdagseftermiddagen på E6 utanför Falkenberg. Tre förare misstänks för trafikbrott. Strax före 20-tiden inträffade ytterligare en olycka och vägen var under en period helt avstängd i båda riktningar.

Det har varit en stökig dag på E6 mellan Falkenberg och Varberg. Två kollisioner med tunga fordon inträffade med bara några timmars mellanrum och ledde till att vägen under kvällen stängdes av i båda riktningar.

Det första larmet inkom klockan 16.19 under tisdagseftermiddagen om en kollision mellan flera fordon på E6 vid Stafsinge, norr om Falkenberg.

– Det är fyra bussar som har kört in i en lastbil bakifrån. Men det ska inte ha varit några passagerare i bussarna, säger Mats Rydberg, inre befäl på räddningstjänsten Väst.

Tre ambulanser skickades till platsen, men ingen av förarna ska ha skadats i kollisionen.

Bussarna ska ha varit helt nya linjebussar, enligt räddningstjänsten.

– Bussarna är lätt skadade, så bärgare får tas dit, säger Mats Rydberg.

Bärgning kan dröja

E6 stängdes av i norrgående riktning och bärgare beställdes från Halmstad för ett omfattande bärgningsarbete som pågått större delen av kvällen.

– Det krävs specialbärgare för att bärga bussar, så det har beställts så kallade tungbärgare, men det kan dröja innan man får bort dem, sade Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst vid 18-tiden.

Trafikverket uppmanar bilister att om möjligt ta en annan färdväg och polisen har omdirigerat trafiken på grund av köbildningen.

Tre av förarna kommer även att delges misstanke om trafikbrott.

– Det är för att de inte har haft tillräckligt avstånd till framförvarande fordon, säger Stefan Gustafsson.

Ytterligare en olycka

Vid 19.49 inträffade ännu en olycka på E6 i höjd med Långås, knappt några kilometer från den tidigare olycksplatsen, men den här gången i södergående riktning. En lastbil och en personbil ska vara inblandade.

– Det verkar vara lastbilen som kört in i personbilen bakifrån, säger Mats Rydberg, inre befäl på räddningstjänsten Väst.

En person har förts till sjukhus i ambulans med oklart skadeläge. Räddningstjänsten var på plats med fyra enheter och vägen stängdes av helt i södergående riktning. Även ambulans och polis var på plats.

Vid 23.00 var olyckorna i både norr- och södergående riktning uppklarade.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.