Förare körde av vägen efter polisjakt – misstänks för rattfylleri

En man har gripits efter en biljakt sent under natten mot torsdagen i centrala Uddevalla. Under jakten bromsade mannen hårt för att få polisens bil att köra in i honom, men det hela slutade med en punktering som gjorde att den misstänkte mannen körde av vägen. Han misstänks nu för grovt rattfylleri samt grov vårdslöshet i trafik.

ANNONS
|

Klockan var nästan halv tre när larmet kom om att en man i bil försökte fly från polisen kom. Patrullen hade försökt stanna bilen för kontroll i centrala Uddevalla.

– Men han gör inga tecken över huvud taget att vilja stanna och försöker skaka av sig kollegorna, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Poliserna följde efter den misstänkte mannen, som försökte sabotera deras bil.

– Han försöker bromsa in och krocka bilen bakifrån, men de håller sig på behörigt avstånd, säger Christer Fuxborg, som säger att det förföljandet gick fortare i vissa stunder men långsamt i andra i och med att mannen då och då bromsade in.

ANNONS

Till slut fick mannen punktering.

– Det gör väl då att han tappar herraväldet över bilen och hamnar ute på en åker. Han kan gripas ganska odramatiskt, säger Christer Fuxborg.

Mannen misstänks nu för grovt rattfylleri eller drograttfylleri samt grov vårdslöshet i trafik. Ingen ska ha skadats under händelsen.

ANNONS