I går slog polisen till mot flera adresser i Göteborg på jakt efter den förrymde mördaren, bland annat en adress i Högsbo.
I går slog polisen till mot flera adresser i Göteborg på jakt efter den förrymde mördaren, bland annat en adress i Högsbo. Bild: Läsarbild

Dömd mördare fritagen under permission

En dömd mördare jagas av polisen efter att ha blivit fritagen vid en permission i Kungsbacka. Det rapporterar Aftonbladet.
– De försvann i en bil, troligtvis en taxi, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

ANNONS
|

Det var på tisdagsförmiddagen som en man avvek från en bevakad permission vid Hede Fashion outlet i Kungsbacka.

– Det kommer fram två personer till de här vakterna och den aktuella personen. De säger någonting och då vågar personalen inte göra något, säger Christer Fuxborg.

Försvann i en bil

De tre personerna försvann därefter i en bil, troligen en taxi.

Polisen bekräftar att mannen satt på ett ungdomshem i Göteborgsområdet, dömd för ett brott som han begick när han var 16 år gammal.

– Han är dömd för ett grovt brott i Stockholmsområdet, säger Christer Fuxborg.

Enligt uppgifter till Aftonbladet dömdes mannen 2018 för ett mord på en pizzeria i Rinkeby. Mordet kopplades till en gängkonflikt mellan grupper med stort våldskapital, enligt tidningen.

ANNONS

Slog till mot flera adresser

Efter tips slog polisen till mot flera adresser i Göteborg under onsdagen. Bland annat i Högsbo. Totalt har fyra personer gripits vid tillslagen. En är anhållen misstänkt för grovt främjande av flykt.

– Vi håller förhör med den anhållne för att se om vi kan få fram något mer där, säger Christer Fuxborg.

Ytterligare en person anhölls i sin frånvaro, men kunde gripas efter en polisjakt under torsdagskvällen.

– Det kan vara folk som låtit sin lägenhet stå till förfogande, eller har lånat ut sin bil. Man kan ha flera roller i en sån här händelse.

LÄS MER:Två personer jagas efter biljakt

LÄS MER:Stor polisjakt efter dömd mördare i Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS