Brand i garagelänga – tolv bilar utbrända

Under natten till tisdag utbröt en kraftig brand i en garagelänga i centrala Tibro och enligt polisen ska tolv bilar vara utbrända. Boende i ett närliggande flerfamiljshus med totalt tolv lägenheter evakuerades. En förundersökning om grov mordbrand har inletts.

ANNONS
|

Det var vid klockan 02.45 under natten till tisdag som räddningstjänst och polis larmades till centrala Tibro med anledning av en brand.

– Det är en garagelänga som har brunnit ner till grunden. Det är troligtvis tolv bilar som är helt utbrända, säger Göran Carlbom, polisens vakthavande befäl i Väst.

Boende i ett närliggande flerfamiljshus med totalt tolv lägenheter evakuerades i samband med att räddningstjänsten anlände till platsen.

Misstänkt grov mordbrand

Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand och kommer att spärra av platsen för en teknisk undersökning så snart räddningstjänsten är klara med släckningsarbetet.

– Våra tekniker kommer att göra en kontroll när brottsplatsen har svalnat, säger Carlbom.

ANNONS

Det finns inga uppgifter om några personskador, men några lägenheter ska ha fått rökskador. I nuläget är ingen gripen misstänkt för brottet.

På tisdagsmorgonen säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisregion Väst, att det inte finns någon spridningsrisk från platsen.

– Motivet är fortfarande okänt. Vi vet inte vad som orsakat branden men vi jobbar utifrån att den är anlagd, säger han.

Den tekniska undersökningen kommer göras tidigast under onsdagen.

ANNONS