Bil har kört ner i ravin

En personbil körde under måndagen av vägen utanför Ellös på Orust och voltade ner för en sex meter hög slänt. Räddningstjänsten fick hjälpa kvinnan som körde bilen ut ur fordonet.
– Hon verkar oskadd, ambulansen har varit och tittat till henne, säger insatsledaren Bo Hansson.

ANNONS
|

Det dramatiska larmet kom in till SOS Alarm klockan 09.42 på måndagsförmiddagen. Enligt uppgifterna till SOS låg en personbil på taket i vad inringaren beskrev som en ravin.

När räddningstjänsten kom fram till platsen var en kvinna kvar i bilen som befann sig längst ner i en sluttning på cirka sex meter.

– Inringaren har kallat det ravin, jag kallar det för slänt, oavsett är det en sluttning från vägen på sex meter ner mot en bäck, och vi fick hjälpa henne ut, säger Bo Hansson, insatsledare på räddningstjänsten.

Halt vid olycksplatsen

Utöver räddningstjänsten larmades även polisen ut till olycksplatsen. Efter att ambulanspersonal undersökt föraren kunde man konstatera att hon inte hade drabbats av några allvarligare skador.

ANNONS

Enligt Bo Hansson ligger förmodligen en förrädisk halka bakom händelsen.

– Hon har kört ganska långsamt men ändå fått sladd. Troligen på grund av halka. Fläckvis är det jättehalt där solen inte kommer åt, säger insatsledaren.

ANNONS