Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bärgaren ska ha blivit slagen medvetslös av en eller flera okända gärningsmän efter att han stannade till vid rastplatsen Kullsjön utanför Göteborg under onsdagskvällen.  Bild: Privat
Bärgaren ska ha blivit slagen medvetslös av en eller flera okända gärningsmän efter att han stannade till vid rastplatsen Kullsjön utanför Göteborg under onsdagskvällen. Bild: Privat

Bärgare ska ha slagits medvetslös vid rån

När bärgaren stannade till vid rastplatsen intill Kullsjön utanför Göteborg ska en eller flera gärningsmän ha gått till attack.
Mannen ska ha blivit slagen i huvudet bakifrån och sen fallit ihop medvetslös intill en vattenpöl.
– Sedan har han blivit rånad och troligen slagen eller sparkad ytterligare, säger bärgarens chef, Ingegerd Carlsson.

Attacken mot bärgaren ska enligt hans chef som driver Assistenskåren i Härryda ha inträffat strax efter klockan 19 på onsdagskvällen.

– Han kommer körandes längs Härskogsvägen från Härryda mot Lerum och får ett felmeddelande i bilen och bestämmer sig därför för att stanna till vid rastplatsen och kontrollera om något är fel, säger Ingegerd Carlsson.

När mannen stod vid sin bil ska han plötsligt ha fått ett kraftigt slag i bakhuvudet.

– Efter det minns han inget mer förrän han vaknar upp på marken och har väldigt ont i huvudet och även har skador på andra delar av kroppen.

När mannen kvicknade till upptäckte han att hans plånbok var borta.

– Han såg nästan ingenting heller, då hans glasögon hade flugit av i samband med att han blev slagen.

Polisen har skrivit anmälan

Ingegerd Carlsson berättar att bärgaren därefter slog larm till en kollega som i sin tur ringde efter polis och ambulans.

Göran Carlbom är vakthavande befäl vid polisens i region Väst och bekräftar att en anmälan angående misshandel och stöld har upprättats.

– Det är en person som har stannat till där och uppger att han blivit slagen i huvudet. När han piggnar till uppger mannen att han har blivit av med pengar och eventuellt också diverse verktyg från sin bil, säger Carlbom.

När GP är kontakt med bärgarens chef Ingegerd Carlsson sent på onsdagskvällen berättar hon att mannen nu vårdas på sjukhus.

Vaknade upp bredvid vattenpöl

– Han mår väldigt dåligt, både fysiskt och psykiskt. Han har varit och röntgat huvudet, men vi har inte fått några svar från undersökningen ännu och han ligger fortfarande under observation.

Samtidigt som Ingegerd Carlsson är upprörd över händelsen berättar hon att hon är tacksam över att det inte gick värre med kollegan.

– Jag vill egentligen inte säga att han efter omständigheterna mår väl, för det gör han inte, men samtidigt är vi glada över att han inte svimmade av i en vattenpöl som låg bredvid platsen där han vaknade upp.

Hann han se något av det som hände?

– Nej, han blev slagen bakifrån, men innan när han svängde in på rastplatsen såg han hur det stod en vit Mercedes där, det är allt vi vet i nuläget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.