11-årig flicka rånad i Borås

Vid 15-tiden under söndagseftermiddagen rånades en 11-årig flicka i Borås. Rånarna kom över en mobiltelefon och runt hundra kronor i kontanter. Efter rånet tog sig flickan hem till föräldrarna, som i sin tur kontaktade polisen.
– Vi har väldigt vaga signalement: tre-fyra stycken, mörkklädda och troligtvis under 20 år, berättar stationsbefälet Johan Ahrne, som säger att polisen tacksamt tar emot tips.

ANNONS
|

Rånet ägde rum vid en skola runt 15-tiden. Eftersom flickan blev av med bland annat sin mobiltelefon behövde hon ta sig hem innan polisen kunde larmas.

Den unga flickan uppges under omständigheterna må bra, och det finns inga uppgifter om fysiska skador.

Minst en av gärningsmännen ska eventuellt burit på och visat upp ett knivliknande föremål under rånet. Enligt Johan Ahrne, stationsbefäl i Borås, ägde rånet rum i ett område som har problem med brottslighet, men rånoffrets ålder sticker fortfarande ut.

– Det hör inte till vanligheterna. Hon är väldigt ung, tyvärr, säger han och berättar att rånet är det enda som rapporterats under dagen.

ANNONS

Utöver mobiltelefonen blev rånbytet runt 100 kronor i kontanter. I nuläget är ingen gripen för brottet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS