Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Varning: Coca cola farligt för din penis

Nu är det hög tid att sluta dricka Coca cola. Åtminstone om du är man - och vill ha dina spermier i behåll.

Flera hälsoexperter genom åren har konstaterat att det inte är bra för kroppen att konsumera en stor mängd av Coca cola. Men förutom viktökning, karies, eller sockerberoende, finns det nu en annan aspekt av att dricka för mycket.

I alla fall för män. New York post skriver att män som dricker Coca cola kan få minskad spermieproduktion. Det är en studie vid Danmarks universitetssjukhus, utförd på 2 554 män, som gav resultaten att fyra glas Coca cola per dag kan innebära ett minskat antal spermier med 30 procent.

Forskarna menar dock att det inte finns något samband med andra koffeinhaltiga drycker, så som kaffe och té, utan menar att det är just Coca cola som är boven. De ska även ha kommit fram till att det rör sig om en unik ingrediens i drycken som orsakar infertilitet. 

Även forskare i Polen har gjort studier på samband mellan Coca cola och infertilitet. De upptäckte att män som har problem med potens, som samtidigt konsumerar drycken, kan få ännu värre problem. De ska enligt dem, vara sötningsmedlet i drycken som ställer till det med erektion. Sötningsmedel, ka skada blodkärlen i penis, vilket inte är gynnsamt för spermieproduktionen, skriver New York post. 

De visade också i studien, att fett runt magen, ohälsosamma vanor med både mat och dryck är nog så farligt för att kunna producera bra kvalitét på spermier. skriver New York post. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.