Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Världens minsta polishund död – bara timmar efter sin ägare

Världens minsta polishund är död. Midge, en blandning mellan chihuahua och en rat terrier, gick bort bara timmar efter att hennes husse Dan McClelland avlidit i cancer, skriver Sky News.
Nu ska de två brottsbekämparna också begravas tillsammans.

Narkotikahunden Midge, en blandning mellan chihuahua och en rat terrier, arbetade tio år hos polisen i Geauga county i delstaten Ohio i USA.

Hon rekryterades till polisen 2006 och hamnade i Guinness Rekordbok i egenskap av världens minsta polishund. 2016 pensionerades Midge samtidigt som sin husse.

De dog också samma dag, den 14 april i år. Midge bara timmar efter att hennes ägare Dan McClelland avlidit i cancer på ett sjukhus. Vad Midge dog av har inte framkommit.

Lokala profiler

Enligt Dan McClellands familj ska de två nu begravas tillsammans.

Det något omaka paret kom att bli stora profiler i sitt polisdistrikt. Människors fascination för den lilla brottsbekämparen visste inga gränser.

Som polishund innebar Midges ringa storlek en rad fördelar. Till skillnad från större hundar kunde hon söka igenom bilar utan att slita upp bilens interiör. Hon kunde även utan problem söka under bilarna. Efter en insats passade hon gärna på att ta en tupplur i sin husses knä på kontoret.

LÄS MER: Knarkhundar byter bana – sniffar efter virus

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.