Filmklippen ska komma från år 2004 respektive 2015, men fenomenen ska enligt den amerikanska flottans talesperson Joe Gradisher förekomma frekvent.
Filmklippen ska komma från år 2004 respektive 2015, men fenomenen ska enligt den amerikanska flottans talesperson Joe Gradisher förekomma frekvent. Bild: To The Stars Academy of Arts and Science

Ufo-filmer bekräftas av amerikanska flottan

Den amerikanska flottan bekräftar nu att de fångat "oidentifierade flygfenomen", vad som brukar kallas ufo, på film. Det rapporterar CNN.
– Det är intressant att man erkänner att det förekommer kränkningar av militärbaser som man inte vet var de kommer i från, säger Clas Svahn, internationellt ansvarig för Ufo Sverige.

ANNONS
|

Filmklipp på avlånga föremål som färdas snabbt i luften har fångats på film av den amerikanska flottans sensorer. Klippen publicerades redan för snart två år sedan men nu bekräftar den amerikanska flottans talesperson Joe Gradisher att det rör sig om "oidentifierade flygfenomen", rapporterar CNN.

Filmklippen ska komma från år 2004 respektive 2015, men fenomenen ska enligt Joe Gradisher förekomma frekvent. De offentliga klippen ska enbart fånga en bråkdel av de frekventa intrången, berättar han för CNN.

Inget nytt

Och fenomenet är inte nytt, berättar Clas Svahn, internationell ansvarig för Ufo Sverige. Han har träffat en man som förklarat att han sett ett liknande oidentifierat fenomen flyga i svenskt territorium över Östersjön på 1970-talet.

ANNONS

Beskrivningen av flygföremålet från 70-talet ska ha rört sig på samma sätt som de oidentifierade föremålen som synts i amerikanskt territorium nu gör.

– Det är en rörelse som inte liknar ett flygplan och som är av en prestanda man inte förstår. Han beskrev att han blev ifrånåkt av föremålet trots att han körde ett vapenflyg så fort det någonsin gick.

Clas Svahn, internationellt ansvarig vid riksorganisationen Ufo Sverige.
Clas Svahn, internationellt ansvarig vid riksorganisationen Ufo Sverige. Bild: Ufo Sverige

Frekventa intrång

Joe Gradisher berättar att flottans uttalande om oidentifierade flygfenomen till stor del görs för att uppmuntra aspiranterna att rapportera om "intrång" som de upptäcker i flygfältet, och som hotar piloters säkerhet. Något som tidigare inte gjorts på grund av den stigmatisering som fästs vid ämnet.

"Det här handlar om frekventa intrång i våra utbildningsområden, av oidentifierade flygfenomen," säger han till CNN och fortsätter: "Dessa intrång utgör en säkerhetsrisk för vår flygsäkerhet."

Clas Svahn har tagit del av filmerna tidigare och tycker att den amerikanska flottans bekräftande av fenomenet är viktigt.

– Det intressanta och viktiga är att man nu erkänner att det finns föremål som man inte kan identifiera och som flyger över amerikanskt territorium. Det visar att de tar det det på allvar. Och det är bra att de nu satsar resurser för att ta reda på vad de ser, säger han.

ANNONS
ANNONS