En bordell i Wien i Österrike har lanserat en strategi för att få fler att vaccinera sig och öka sitt kundklientel. Nu kan sexköpare få covid-vaccin på bordellen och efter sprutan erbjuds man en 30 minuters session med valfri tjej i bordellens bastuklubb. Bilden är en arkivbild.
En bordell i Wien i Österrike har lanserat en strategi för att få fler att vaccinera sig och öka sitt kundklientel. Nu kan sexköpare få covid-vaccin på bordellen och efter sprutan erbjuds man en 30 minuters session med valfri tjej i bordellens bastuklubb. Bilden är en arkivbild. Bild: Paul Sancya

Udda strategin: Bordell erbjuder vaccin till sexköpare

En bordell i Wien i Österrike har lanserat en strategi för att få fler att vaccinera sig och öka sitt kundklientel. Nu kan sexköpare få covid-vaccin på bordellen och efter sprutan erbjuds man en 30 minuters session med valfri tjej i bordellens bastuklubb, skriver Reuters och The Daily Mail.

ANNONS

I Österrike är endast runt 65 procent av befolkningen fullvaccinerade. Förra veckan meddelade därför myndigheterna att de som inte vaccinerat sig portas från bland annat restauranger, hotell, frisörsalonger och publika event.

Nu har en bordell i Wien tagit tillfället i akt att inte bara utöka sin kundkrets men också få fler att vaccinera sig.

– På grund av pandemin har vi 50 procent färre kunder [än innan pandemin, reds.anm]. Med detta initiativ hoppas vi att antalet kunder ska öka igen, säger ägaren till bordellen till The Daily Mail.

Sexköp lagligt i Österrike

Under varje måndag, november ut, kommer bordellen att erbjuda folk att vaccinera sig. I samband med vaccinsprutan får också den som vaccinerar sig ett presentkort som är värd en 30 minuters session i bordellens bastuklubb med valfri tjej.

ANNONS

– Jag hade tänkt att vaccinera mig ändå men med tanke på de nya reglerna har gjort att jag fått påskynda den tanken lite. Eftersom en bekant till mig organiserade det här [vaccineringen på bordellen, reds.anm] tänkte jag att jag kör. Jag tycker det känns okej för vi kommer att kunna nå en bättre immunitetsnivå på det här sättet och det krävs för att pandemin ska få ett slut, säger en av kunderna som nappat på erbjudandet till Reuters.

I Österrike är sexköp och prostitution lagligt och så även bordellverksamhet. Landet förbjuder dock koppleri och de som arbetar på bordellerna ska officiellt fungera som egna företagare.

LÄS MER:En av Europas största bordeller stängs – corona blev dödsstöten

ANNONS