Två gripna misstänkta för koppling till fällda Robin Hood-trädet

I slutet på september sågades ett av Storbritanniens mest kända träd ner. Trädet var med i en Robin Hood-film och står precis vid turistattraktionen Hadrianus mur. Nu har ytterligare två personer gripits misstänkta för koppling till dådet.

ANNONS
|

Det idylliska trädet, som i nära 300 år stått ensamt mitt emellan två kullar i en nationalpark i Northumberland, var ett ikoniskt landmärke och kanske ett av världens mest uppmärksammade växter.

Trädet, som var en amerikansk platan, var känt från att ha bland annat filmen Robin Hood: Prince of thieves från 1991 med Kevin Costner i huvudrollen och blev till och med framröstat ”årets träd” i England 2016. Men under natten till den 28 september sågade någon ner trädet med en motorsåg.

Polisen och myndigheterna har sedan dess arbetat med att ställa någon inför rätta för vandalismen.

Kort efter att trädet fälldes greps en 16-årig pojke och en 60-årig man, som senare släpptes mot borgen. Nu har ytterligare två personer, två män i 30-årsåldern, gripits. Även de ska ha släppts mot borgen, rapporterar Sky News.

ANNONS

Polisen: Fast beslutna att få rättvisa

Kriminalinspektören vid polisen i Northumbria, Rebecca Fenney-Menzies, säger enligt Sky News att förlusten av trädet, som kallats för Sycamore Gap, har känts på en djup nivå både i hela deras samhälle såväl som i andra delar av världen.

– Vi har sett många rörande hyllningar från folk som har beskrivit vad detta ikoniska landmärke betydde för dem personligen och för vår region, säger Rebecca Fenney-Menzies och fortsätter:

– Vi har arbetat outtröttligt för att identifiera alla ansvariga för detta och föra dem till polisförvar och vi är fast beslutna att få rättvisa.

”Folk har låtit spridit sin aska här”

Dagen efter att trädet huggits ner delade medborgare såväl som besökare med sig av deras känslor kring händelsen.

”Absolut chockerande nyheter denna morgon, trädet finns inte längre. Någon tanklös idiot verkar ha huggit ner det under natten. Vad i all världen tänker folk med?” skrev den lokala puben the Crown Inn i Humshaugh på sociala medier.

Enligt puben brukade tusentals turister komma dit varje år för att få se trädet.

Jamie Driscoll är borgmästare i North of Tyne, distriktet där Hexham ligger, och han sa kort efter händelsen att han försökte tygla sin ilska över vandalismen.

– Folk har låtit sprida sin aska här. De har friat här. Jag har själv haft picknickar med min familj här. Det är en del av vår kollektiva själ, sa han till The Guardian.

ANNONS

LÄS MER:Ikoniskt träd fällt i Storbritannien

LÄS MER:Slakten på Robin Hood-trädet: Tårar och ilska

ANNONS