Talibanrörelsens utrikespolitiske ansvarige Amir Khan Muttaqi varnar USA. Arkivbild.
Talibanrörelsens utrikespolitiske ansvarige Amir Khan Muttaqi varnar USA. Arkivbild. Bild: Muhammad Farooq/AP/TT

Talibanerna varnade USA i första mötet

ANNONS

I de första samtalen öga mot öga efter USA:s tillbakadragande varnade talibanerna amerikanerna för att "destabilisera" regimen i Afghanistan.

Vid mötet i Qatars huvudstad Doha på lördagen framförde den afghanska delegationen att en försvagning av deras regering skulle kunna orsaka problem för det afghanska folket.

– Vi sade tydligt till dem att försök att destabilisera regeringen i Afghanistan inte är bra för någon, säger talibanrörelsens utrikespolitiske ansvarige Amir Khan Muttaqi till den statliga afghanska nyhetsbyrån Bakhtar.

Talibanerna söker internationellt erkännande och samtidigt nödhjälp för att undvika en humanitär katastrof och lindra landets ekonomiska kris.

Enligt USA:s utrikesdepartement fokuserade den amerikanska delegationen i Doha på att pressa talibanerna till försäkringar om att terrorister inte tillåts bygga upp baser för attacker i landet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS