Kim Bolleby fick stressa till flygplatsen. Här i bowlinghallen med bowlarna Richard Teece och Wesley Low.
Kim Bolleby fick stressa till flygplatsen. Här i bowlinghallen med bowlarna Richard Teece och Wesley Low. Bild: Privat

Stressresan hem till till Sverige – efter gränsstängningen

Bowlarna Kim Bolleby och hans lagkamrater fick handla snabbt när det meddelades att deras tävling i Las Vegas ställts in på grund av coronaviruset. USA stoppade från midnatt på fredagen de allra flesta flygningar från Europa och oron växte snabbt.
– Slutade det komma flyg från Europa, så borde det ju även till slut inte gå några tillbaka, berättar Kim Bolleby.

ANNONS
|

Bowlaren Kim Bolleby och hans lagkamrater befann sig i Las Vegas, USA, för en tävling när beskedet att landet stänger gränserna i kampen mot coronaviruset slog ner. Någon dag senare fick de reda på att resterande matcher i tävlingen ställts in. Han berättar att de redan innan nyheten kom hade hört om en rad sportevents som ställts in.

– Så det var ingen överraskning direkt. Men tanken var ju att vi skulle stanna i flera veckor till.

Kim Bolleby berättar att deras flyg hem var bokat från San Francisco.

– Så vi blev oroliga för flyget hem. Slutade det komma flyg från Europa, så borde det ju även till slut inte gå några tillbaka. Så vi fick snabbt boka om och slänga oss in i bilen.

ANNONS

Nio timmars bilresa

Bilresan från Las Vegas till flygplatsen i San Francisco tog runt nio timmar. Väl där boardade de flyget som tog dem till Danmark, där nästa orosmoln väntade: under fredagen meddelade Danmark att även de stänger sina gränser i kampen mot coronaviruset.

– Så vi visste ju inte om vi skulle komma hem, säger Kim Bolleby och fortsätter:

– Efter vi hade landat så separerades de som skulle till länder inom norden från resten av passagerarna som varit på samma plan.

Det blev en kamp om tiden att hinna med nästa flyg till Landvetter. När det var en kvart kvar stod de fortfarande i kön till passkontrollen.

Men strax efter klockan tre på lördagseftermiddagen kunde de tre bowlarna kliva av planet på Landvetter i Göteborg, och pusta ut.

ANNONS