Det brittiska hangarfartyget HMS Queen Elizabeth ska bistå fartygen som skickas till Svarta havet.
Det brittiska hangarfartyget HMS Queen Elizabeth ska bistå fartygen som skickas till Svarta havet. Bild: Andrew Matthews/AP/TT

Storbritannien skickar fartyg till Svarta havet

ANNONS

Den brittiska flottan ska skicka två fartyg till Svarta havet för att visa solidaritet med Ukraina och Storbritanniens Nato-allierade rapporterar Sunday Times.

Enligt tidningen ska det handla om en jagare och en fregatt, som redan befinner sig i Medelhavet. Såväl stridsflyg som helikoptrar ska stå i beredskap att bistå fartygen.

Ukraina anklagade i slutet av mars Ryssland för att samla tusentals soldater utefter landets norra och östra gränser, samt på den ukrainska halvön Krim som Ryssland annekterade 2014.

Sedan dess har spänningarna mellan länderna ökat och såväl USA och Storbritannien som EU har uttryckt oro och uttalat stöd för regeringen i Ukraina.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS