Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Skjutning i Berlin – fyra skadade

Tidigt under lördagsmorgonen skadades fyra personer i en skottlossning i distriktet Kreuzberg i Berlin, skriver Reuters. En större polisinsats pågår i området.

Strax före klockan fyra inatt meddelade polisen i Berlin att en skottlossning ägt rum i distriktet Kreuzberg i Berlin. Enligt den tyska tidningen Bild är tre personer allvarligt skadade och förda till sjukhus.

Skottlossningen ska ha ägt rum i närheten av Socialdemokraternas partihögkvarter Willy-Brandt-Haus. Men en talesperson för den tyska polisen säger att det inte finns tecken på att skjutningen ska ha haft politiska motiv.

Vad som ligger bakom skottlossningen är i nuläget oklart. Enligt TT uppger ögonvittnen vid platsen att kraftigt beväpnad polis patrullerar området under morgonen.

Räddningstjänsten i Berlin skriver på twitter att de gjort en gemensam insats med polisen och fört tre allvarligt skadade till sjukhus.

Den tyska tidningen Bild skriver att polisen söker efter gärningspersonerna med helikopter. Under morgonen spärrades även delar av området runt tunnelbanestationen Möckernbrücke av.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.