Sjätteklassare sköt tre personer i skolskjutning i USA

En flicka i årskurs sex misstänks ha skjutit två elever och en väktare på en mellanstadieskola i delstaten Idaho på torsdagen. Alla tre överlevde attacken, som kunde avbrytas först efter att en lärare slitit pistolen ur elevens hand.
– I dag drabbades vi av den värsta mardrömmen man kan råka ut för, sa den lokale skolchefen Chad Martin på torsdagen.

ANNONS
|

Den misstänkte eleven drog en pistol ur sin ryggsäck och började skjuta i en korridor. Två elever och en anställd väktare skottskadades, skriver CNN.

Den dramatiska händelsen avbröts först när en lärare slet vapnet ur elevens händer. Läraren höll sedan fast eleven tills polisen anlänt till platsen.

LÄS MER:Märkliga presidentbilden: Paret Biden ser ut som jättar

Något känt motiv till händelsen saknas i nuläget.

Den skjutne väktaren vårdades på torsdagen för sin skottskada med kunde senare under dagen lämna sjukhuset. De två eleverna fick stanna på sjukhuset och en av dem kan behöva opereras. Ingen av de två ska ha livshotande skador.

Elever evakuerades från skolan

En stor insats från polis och ambulans ägde rum på skolan och elever evakuerades till en närliggande skola där de kunde återförenas med sina föräldrar.

ANNONS

– I dag drabbades vi av den värsta mardrömmen man kan råka ut för, sa den lokale skolchefen Chad Martin på torsdagen.

Händelsen utreds nu av polis genom att samla bevis och förhör vittnen.

En 12-årig elev beskriver sina upplevelser av händelsen.

LÄS MER:Kvinna rastade sina hundar – dödades i björnattack

LÄS MER:Caitlyn Jenner: Jag ska bygga Trumps mur

– Jag och mina klasskamrater hade lektion med vår lärare. När vi satt och arbetade hörde plötsligt ett högt ljud, följt av ytterligare två höga ljud. Sedan var det människor som skrek. Vår lärare gick ut för att se efter, och fann då blod, säger eleven enligt The Guardian.

Skolan i småstaden Rigby i delstaten Idaho har runt 1 500 elever från sjätte till åttonde klass.

I USA är elever i årskurs sex 11 eller 12 år gamla.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS