Bild: TT
Bild: TT

Ryssland: Putin har talat med Trump

Kreml uppger att Putin och Trump har hållit sitt första samtal via telefon, rapporterar Reuters.

ANNONS
|

Kremluppger att Rysslands president Vladimir Putin har hållit sitt första möte med USA:s tillträdande president, Donald Trump, rapporterar Reuters.

Mötet hölls över telefon och under det ska Putin ha berättat för Trump att han är redo att upprätthålla en konstruktiv dialog med den nya administrationen, en relation som är baserad på ömsesidig respekt och icke-inblandning i de interna angeläghenheterna.

Överens om att hålla kontakt

Bägge ska ha uttryckt en stark önskan av vikten att bygga en stark grund för bilaterala förbindelser genom ekonomisk utveckling,rapporterar den ryska nyhetsbyrånSputnik.

De två ska bland annat ha pratat om vilka åsikter de har gällande bekämpandet av internationell terrorism och extremism, så väl som situationen i Syrien. Bägge parterna kom överens om att man ska försöka upprätthålla telefonkontakt, men att även försöka boka in ett fysiskt möte i framtiden.

ANNONS

Beundrar Trump

Tidigt efter att det stod klart att Donald Trump blir USA:s nästa president på tur, sade republikanen att han hade fått en "vackert" brev från Vladimir Putin.

- Vi förstår och är medvetna om att det kommer att bli en svår väg mot nedbrytningen av det som olyckligtvis är relationen mellan USA och Ryssland just nu, ska Putin ha sagt i ett tidigare uttalande efter valet, enligt Sputnik.

Även den tillträdande president har sagt i ett uttalande att han ser framemot en stark och långvarig relation med Ryssland, rapporterar Reuters.

ANNONS