Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Grace Mugabe har återvänt till Zimbabwe efter anklagelser om att hon överfallit en annan kvinna. Arkivbild.

Presidentfru smet från polisen

Grace Mugabe har återvänt till Zimbabwe trots anklagelserna om att hon i söndags misshandlat en 20-årig modell som bodde på ett hotell i Johannesburg i Sydafrika med Mugabes två söner.

Den sydafrikanska polisen ska tidigare ha förhandlat med Grace Mugabes advokater om att hon skulle överlämna sig till myndigheterna för att bemöta anklagelserna, enligt en poliskälla.

Källan uppger att polisen utrett ett möjligt åtal mot Zimbabwes första dam och att hon gått med på att överlämna sig till polisen, men inte gjort så. På en fråga om hon betraktas som en rymling säger källan att det inte var fallet i nuläget.

Enligt modellen Gabriella Engels ska Grace Mugabe ha kommit in på ett hotellrum i söndags och börjat slå henne och två av hennes vänner med en förlängningssladd, varvid Engels fick skador i pannan och bakhuvudet. Gabriella Engels säger till TimesLIVE att hon träffade Mugabes söner för första gången på en nattklubb på lördagskvällen.

Grace Mugabe, 52 år, är gift med och har tre barn tillsammans med Zimbabwes president Robert Mugabe. Hon betraktas som en möljig efterträdare till den 93-årige presidenten, som styrt Zimbabwe sedan 1980.

Sydafrikanska medier uppger att Grace Mugabe var i landet för att få en skadad fot undersökt. Det är oklart om hon reste på ett diplomatpass.