Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En ortodox präst ska ha skjutits och skadats i franska staden Lyon under lördagen, uppger AFP. Enligt nyhetsbyrån ska gärningsmannen ha flytt platsen.  Bild: Laurent Cipriani
En ortodox präst ska ha skjutits och skadats i franska staden Lyon under lördagen, uppger AFP. Enligt nyhetsbyrån ska gärningsmannen ha flytt platsen. Bild: Laurent Cipriani

Präst skottskadad i Lyon

En ortodox präst har skottskadats vid en kyrka i franska Lyon, uppger nyhetsbyrån AFP. Han uppges ha skjutits i bröstet och en stor polisinsats har pågått under lördagen. En misstänkt gärningsman uppges ha gripits.

En ortodox präst ska ha skjutits och skadats i franska staden Lyon under lördagen, uppger AFP. Enligt nyhetsbyrån ska gärningsmannen ha flytt platsen.

Enligt franska BFM-TV sköts prästen nära en ortodox kyrka i staden. Prästen, som är i 40-årsåldern, ska ha skjutits i samband med att han var i färd med att stänga kyrkan vid 16-tiden under lördagen. Enligt uppgifter i franska medier ska han ha träffats av två skott i bröstkorgen.

Den lokala tidningen Le Progrès uppger att prästen sköts med ett avsågat hagelgevär. Polisen ska ha spärrat av områden i sökandet efter gärningsmannen. Senare på lördagskvällen meddelade en källa inom polisen till Reuters att en person har gripits.

Prästen uppges ha varit vid medvetande när han fördes till sjukhus. Han ska även ha uppgett att han inte vet vem personen som attackerade honom är.

Allmänheten uppmanas hålla sig borta

En större polisinsats pågick under lördagen i området med både lokala polispatruller och nationella styrkor.

Händelsen inträffade i sjunde arrondissementet i Lyon. Boende i området uppger för Le Progres att de hörde två skott avlossas följt av skrik. Flera personer som befann sig i området ska ha flytt platsen i panik.

Frankrikes inrikesdepartement uppmanar allmänheten att hålla sig undan från området och att följa myndigheternas instruktioner.

Frankrike har drabbats av flera våldsdåd på kort tid och läget i landet är mycket spänt. För bara några dagar sedan så mördades tre personer i Nice i en knivattack. Attacken utreds som ett islamistiskt terrordåd.

Det än så länge är oklart om brottet i Lyon är terrorrelaterat.

LÄS MER: En till man har gripits för terrordådet i Nice

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.