En förmodad dinosaurieentusiast bröt sig nattetid in på ett museum i Australien. De här dinosaurieresterna är från ett annat museum. Arkivbild.
En förmodad dinosaurieentusiast bröt sig nattetid in på ett museum i Australien. De här dinosaurieresterna är från ett annat museum. Arkivbild. Bild: Carolyn Kaster/AP/TT

Natt på museet förevigades med selfie

En nattlig inkräktare på ett museum i Australien fångades på film när han bland annat tog selfies med huvudet i ett dinosauriekranium, rapporter Sydney Morning Herald.

ANNONS

Det var natten till i söndags som mannen, som uppskattas vara i 20-årsåldern, bröt sig in på landets äldsta museum, Australian Museum. På övervakningsfilmer från museet, som har en omfattande samling naturhistoriska föremål, ser man hur mannen strosar runt i lokalerna, stoppar huvudet i en dinosauriekäft för en selfie, tar på sig en hatt som han hittar på en hängare och rotar runt i lådor och förråd.

Totalt höll rundturen på i omkring 40 minuter.

– Han har tagit sig in på en betydelsefull plats, det var tur att han inte skadade några historiska artefakter eller något dyrbart därinne, säger polisen Sean Heaney till tv-kanalen Seven News.

ANNONS

För tillfället håller man på med omfattande renoveringar av museet och polisen tror att han tog sig in genom att klättra på byggnadsställningar och sedan in genom ett fönster.

Museet uppger att inga värdefulla föremål verkar saknas.

Sydneypolisen har offentliggjort delar av övervakningsfilmen för att få hjälp att identifiera mannen som uppges ha haft en kumpan som väntade på honom utanför museet.

Emma Gyllestad/TT

ANNONS