Minst två döda efter översvämningar i Spanien

Costa del Sol i södra Spanien har drabbats av det kraftigaste regnovädret som området haft på flera år, med översvämningar och skyfall. Två personer har dött, och nu oroar sig myndigheterna för att mer regn kommer under måndagen.

ANNONS
|

Costa del Sol i södra Spanien är en 20 mil lång kuststräcka i regionen Andalusien, som är ett välbesökt turistresmål. I området ligger bland annat desvenskpopulära resmålen Malaga, Fuengirola och Marbella.

Under söndagen mottog räddningstjänsten i regionen fler än 1 000 larmsamtal från människor som satt fast eller var oroliga.

Två personer har hittills hittats döda efter det kraftiga skyfallet. En kvinna hittades drunknad i sin bil i Malaga, enligt lokaltidningen Diario Sur. Ytterligare en man hittades i sin bil i området kring Gibraltar, där man tror att hans bil har sköljts med de kraftiga översvämningarna.

Mer regn väntas

20 personer i ett immigrantläger har evakuerats med polishelikopter i Malaga under söndagen.

ANNONS

Bilder och filmer från platserna visar kraftig skyfall och vattennivåer som når över biltak och upp över husen. Människor har tagit sig ur sina hem och står på bilar och hustak i väntan på att bli räddade och evakuerade. Och nu oroar sig myndigheterna för att vattennivån kommer att stiga ytterligare.

Mer regn förväntas komma över södra Spanien under måndagen, men att skyfallet då avtar i styrka. Som en försiktighetsåtgärd, har man stängt alla skolor i fem kommuner.

Vägar avstängda

- Det är mycket vatten. Massor av vägar är avstängda på grund av översvämningarna, säger Anton.

Under söndagen stängdes även en tunnelbanestation, och tågen drogs in, för att inte riskera att den skulle bli vattenfylld och orsaka översvämning och strömavbrott.

Anton berättar att många djur har dött och ligger längst med vägarna, då människor försökt rädda dem innan de flydde undan vattnen.

- Massor av djur har dött, folk har försökt evakuera härbärgen med hemlösa djur.

Anton bor och arbetar i Malaga.

ANNONS