Man saknas efter norska jordskred

En man söks av norska myndigheter efter att flera jordskred drabbat boende i Jølster kommun i västra Norge. Han tros ha dragits med i ett av skreden när han färdades i sin bil.

ANNONS
|

Sökinsatsen efter mannen genomförs från luften eftersom räddningsarbete på marken är för riskfyllt.

"Det är fortfarande väldigt stor risk för skred i området och vi måste ta hänsyn till säkerheten för räddningspersonalen", skriver polisen i ett pressmeddelande enligt nyhetsbyrån NTB.

Dessutom är flera vattendrag grumliga av jord från rasmassorna, vilket även försvårar dykningar.

Tidigare rapporterades även om att ytterligare 30 personer inte kunnat nås av anhöriga på grund av dålig mobiltäckning som följt i skredens spår. Nu konstaterar polisen att det bara är 10 personer som de ännu inte fått någon kontakt med, skriver VG.

Det finns än så länge ingen information om varken döda eller skadade, men räddningstjänsten har fortfarande inte kunnat nå de drabbade eftersom geologer först måste undersöka olycksområdet

ANNONS

Förutom att flera hus har ödelagts har vägnätet skadats på flera ställen. Exempelvis är E39, den stora huvudleden genom fylket Sogn og Fjordane, avspärrad och flera av de 1 300 personer som bor i det drabbade området har blivit isolerade.

ANNONS