En stor polisinsats inleddes under fredagseftermiddagen i centrala Glasgow.
En stor polisinsats inleddes under fredagseftermiddagen i centrala Glasgow.

Man dödad av polis efter knivdåd i Glasgow

Enligt BBC har en man skjutits till döds av polis efter en knivattack vid ett hotell i centrala Glasgow. Totalt sex personer vårdas på sjukhus efter dådet, varav en är en polisman vars tillstånd beskrivs som ”kritiskt men stabilt”.

ANNONS
|

Vid 14-tiden svensk tid på fredagen spärrade tungt beväpnad polis av West George Street utanför ett hotell i centrala Glasgow i Skottland, där en knivbeväpnad man uppges ha attackerat människor. Han ska sen ha skjutits till döds av polis, detta rapporterar public service-kanalen BBC.

Vidare rapporterar kanalen att totalt sex personer vårdas på sjukhus efter attacken, inklusive en polis som uppges ha knivskador.

Steve Johnson vid Police Scotland bekräftar att en polis har knivhuggits och uppger i ett uttalande att polismannen vårdas på sjukhus. Han tillägger även att ”individen som sköts av beväpnad polis har dött”.

ANNONS

Tidiga rapporter om dådet sa att det kunde röra sig om totalt tre dödsfall kopplade till händelsen, men enligt Skynews har polisen inte bekräftat några ytterligare dödsfall.

Polisen uppger att de inte letar efter någon ytterligare gärningsperson och att läget vid platsen är under kontroll.

Enligt vittnen ska poliser vid platsen under den pågående händelsen ha skrikit till personer vid hotellet att hålla sin inne i byggnaden och inte gå ut på gatan.

I nuläget finns det inga uppgifter om någon tänkbar motivbild bakom det som har hänt, men polisen har bekräftat att de inte utreder händelsen som terror-relaterad.

Den skotska regeringen har informerats om händelsen.

Skottlands försteminister, Nicola Sturgeon, kallar enligt BBC händelsen ”fruktansvärd” och berättar att hon kommer att få mer information när bilden av vad som har hänt klarnar.

– Mina tankar är hos alla inblandade, säger Sturgeon.

Även Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har kommenterat dådet och säger att han är ”djupt sorgsen över den fruktansvärda händelsen i Glasgow”.

LÄS MER:Knivdåd i Reading utreds som terrorbrott

Så sent som för sex dagar sedan, den 20 juni, skakades Storbritannien av ett annat knivdåd då tre personer knivskars till döds och ytterligare tre skadades i Reading.

Händelsen utreds som ett ett misstänkt terrorbrott av den brittiska polisen och en 25-årig man greps efter dådet.

ANNONS

ANNONS