Kvinnans makabra upptäckt – fann giftorm i sin sallad

En kvinna i Sydney uppger att hon fått en levande orm i en salladsförpackning hon köpt på dagligvarukedjan Aldi, skriver ABC.

ANNONS
|

48-åriga Lesley Kuhn i Sydney gjorde sin vanliga handling i en av matvarukedjan Aldis butiker i Sydney. Men väl hemma sågs en svartgrå orm som slingrade sig omkring salladsbladen i påsen.

Den upptäckta ormen är av arten hoplocephalus bitorquatus (Pale headed snake på engelska), som saknar ett eget svenskt namn. Den hör till släktet giftsnokar. Ett bett från ormen sägs svida, men är inte livshotande.

I en Facebookgrupp har Lesley Kuhn nu tagit chansen att varna andra.

– Kontrollera förpackad sallad noga, skriver Lesley Kuhn.

Aldi själva håller nu på att klura på hur ormen hamnade i plastpåsen. Man har startat en utredning för att identifiera ormens naturliga livsmiljö, vilket man försäkrar ”inte är en Aldi-butik”.

ANNONS

Kedjans teori: Så hamnade ormen i salladen

John Grant fråb Aldi har dock en teori om hur det hela gått till

– Vi antar, och detta är bara ett antagande, att ormen var en unge när salladen plockades och att den sedan överlevt hela processen, säger John Grant till ABC.

Han säger att upptäckten är högst ovanlig.

– Vi har aldrig sett något liknande.

Ormen ska släppas fri i Toowoomba i delstaten Queensland, där salladen också var plockad. Från Toowoomba till Aldi-butiken i Sydney är det cirka 870 kilometer.

Enligt The Australian Museum i Sydney är ormarten Hoplocephalus bitorquatus en skygg och nervös art som lätt blir uppretad om den konfronteras.

ANNONS