Arkivbild. En indisk kvinna fick svåra skador efter att hon slagits mot en vild tiger för att rädda sin bebis.
Arkivbild. En indisk kvinna fick svåra skador efter att hon slagits mot en vild tiger för att rädda sin bebis. Bild: Nathan Denette

Kvinna slogs mot tiger för att rädda sin bebis

En 25-årig indisk kvinna fick sina lungor punkterade när hon kämpade mot en vild tiger för att rädda livet på sin bebis. Både kvinnan och bebisen vårdas nu på sjukhus.

ANNONS
|

På måndagskvällen blev en 25-årig mamma och hennes barn attackerade av en vild tiger i staden Bhopal som ligger i delstaten Madya Pradesh i Indien, vilket Times of India rapporterar.

Kvinnan ska ha lämnat sitt hem med sin 15-månaders bebis för att han behövde kissa, när en tiger plötsligt hoppade fram ur buskarna och attackerade dem.

Tigern bet tag i pojkens huvud men blev snabbt påhoppad av barnets mamma som började skrika och slå på tigern för att den skulle släppa barnet. Tigern ska då ha gett sig på kvinnan och rivit henne så djupt att hennes lungor punkterades.

ANNONS

Kvinnans rop på hjälp fick andra bybor i närheten att komma till undsättning och de jagade bort det vilda djuret med hjälp av stora pinnar.

Den 25-åriga mamman och hennes son fick föras till sjukhus, där de nu vårdas för sina skador. En läkare uppger för BBC att kvinnan skadats svårt men att båda väntas överleva.

Attacken ägde rum i utkanten av Bandhavgarh tigerreservat och tjänstemän uppger att tigern troligtvis rymt från reservatet. Vidare säger de till BBC att man nu försöker spåra tigern och säkerställa att inte fler tigrar lyckas fly från reservatet.

LÄS MER:Här terroriserar aporna invånarna i Yamaguchi

LÄS MER:Tigern gör comeback i Thailand

LÄS MER:Farlig apa avlivad efter attacker

ANNONS