Knivdåd vid polisstation utreds som terror

En 49-årig kvinna har dött efter att ha blivit knivhuggen vid en polisstation i Frankrike. Gärningsmannen sköts ihjäl av polis. Nu utreds händelsen som terrorbrott.

ANNONS
|

Det var på fredagseftermiddagen som en man gick till attack mot de anställda på en polisstation i Rambouillet utanför den franska huvudstaden Paris. Han drog en kniv och knivhögg en 49-årig kvinnlig polisanställd. Hon dog på platsen, trots återupplivningsförsök från räddningspersonal, skriver Le Monde.

Polisen öppnade eld och sköt gärningsmannen, som avled av sina skador.

Händelsen utreds nu som terrorbrott.

Enligt åklagaren Jean-Francois Ricard, som ansvarar för den enhet inom franska åklagarväsendet som utreder terrorbrott, har knivmannen gjort "uttalanden" i samband med dådet som antyder att det kan handla om ett terrorbrott. Enligt Le Monde har vittnen som stod en bit från platsen sagt att mannen skrek ”Allahu akbar” två gånger under attacken.

ANNONS

President Macron: ”Kommer inte ge upp vår kamp”

Frankrikes president Emmanuel Macron pekar ut islamistisk extremism som motivet bakom dådet.

"Vi kommer inte att ge upp vår kamp mot islamistisk terrorism", skriver Macron på Twitter med direkt hänvisning till knivdådet.

Han identifierar kvinnan som Stéphanie och skriver att Frankrike står vid hennes familjs och kollegors sida.

Premiärminister Jean Castex och inrikesminister Gérald Darmanin besökte brottsplatsen på fredagseftermiddagen.

Castex skriver på Twitter att landet precis har förlorat en av sina vardagshjältinnor, ”efter ett barbariskt, otroligt fegt agerande”.

Han riktar sig också till kvinnans anhöriga.

”Jag vill uttrycka hela landets stöd till de närmaste. Till vår poliskår vill jag säga att jag delar era känslor och upprördhet.”

ANNONS