"Jag har aldrig känt mig så liten"

ANNONS
|

Jonas Hofgren, 27, sprang ut på gatan. Han berättar i mobiltelefon till GP att det redan var hur mycket folk som helst utanför restaurangen. Det skakade och marken vibrerade i flera minuter.

- Jag har aldrig varit med om något liknande och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Jag har aldrig känt mig så liten, sade Jonas Hofgren, som är från Göteborg och studerar företagsekonomi och kinesiska i Chengdu.

Det var stora kraftledningsstolpar och höga hus på båda sidor om vägen där han stod.

- Hade de rasat hade man ju fått allt över sig. Det var en ruskig upplevelse.

ANNONS

Hofgren hade talat med kompisar som har små affärer i Chengdu och de var lika skärrade som han själv. En man i 70-årsåldern, som bott i Chengdu i hela sitt liv, sade att han aldrig varit med om något liknande.

- Men det verkar inte som någon i Chengdu har blivit skadad. Och husen står också kvar, sade Jonas Hofgren.

Det ryktades om att det kanske skulle komma fler skalv.

- Det kanske bara är snack, men det känns litet bättre att vara utomhus än inomhus, sade Jonas Hofgren som varit hemma en kort stund i sin lägenhet, men där var det mesta sig likt.

I Chengdu har elektriciteten fungerat hela tiden, men många har varit oroliga för gasläckor. Folk hade uppmanats att inte gå hem och i går kväll befann sig invånarna i Chengdu utomhus. Och många kanske resonerade som Jonas Hofgren.

- Knakar det första gången kanske huset håller. Men nästa gång kanske det inte håller.

ANNONS