Gibraltar börjar så smått öppna samhället igen.
Gibraltar börjar så smått öppna samhället igen. Bild: Javier Fergo

Här är nästan alla vaccinerade mot covid-19

Nästan hela den vuxna befolkningen på Gibraltar, har fått första vaccindosen mot covid-19. Och här återgår livet allt mer till det normala, rapporterar CNN.

ANNONS
|

Nästan hela den vuxna befolkningen på Gibraltar, det lilla brittiska territoriet som är insprängt vid den spanska sydkusten, har vaccinerats mot covid-19, rapporterar CNN.

Det är en av de första platserna i världen, där nästan hela den vuxna befolkningen vaccinerats, och nu börjar livet så smått återgå mer till det normala.

För bara tre månader sedan gick territoriet in i dess andra totala nedstängning, och nu har över 90 procent av den vuxna befolkningen fått den första dosen vaccin, enligt CNN.

Utegångsförbud har lyfts

CNN har besökt Gibraltar, och här syns grupper av vänner dricka kaffe tillsammans, skyltar som uppmuntrar människor att bära munskydd har tagits ned, utegångsförbudet har lyfts och barer och restauranger får servera alkohol.

ANNONS

Iain Ballantine, som driver kafé och bageri här, har sett affärerna förbättras sedan begränsningarna upphävdes förra månaden.

– Tre månaders lockdown var lite av ett stresstest, men nu börjar människor långsamt ge sig ut igen, eftersom de känner att vi är säkrare än någon annanstans i världen, säger han till CNN.

Enligt siffror från John Hopkins-universitetet har 4 274 personer bekräftats smittade och 94 personer avlidit med covid-19, av befolkningen som består av runt 33 000 personer.

LÄS MER:Exportförbud och restriktioner för Astra Zeneca

LÄS MER:Möjlighet till snabb vaccinering lockade hundratals äldre

LÄS MER:Pfizer: Vårt vaccin är säkert för tonåringar

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS