Fortsatt sökande efter ubåts mystiska försvinnande

Sökinsatsen efter den indonesiska ubåtens mystiska och spårlösa försvinnande fortsätter. Ubåten tros ha sjunkit till 600–700 meters djup, vilket den inte klarar av att verka på. I besättningen finns 53 personer.

ANNONS
|

Singapore har skickat ett fartyg för ubåtsräddningar för att hjälpa till i sökandet efter den försvunna indonesiska ubåten, med en besättning på 53 personer.

"Platsen för sökinsatserna, nära Bali, är mer än 1 500 kilometer bort och vattnen är djupa och därför seglade MV Swift Rescue i väg så fort hon kunde", säger Singapores flottchef Ng Eng Hen i ett uttalande.

Ännu finns inga spår efter ubåten, skriver Reuters.

Ubåten tros ha sjunkit på 600–700 meters djup, vilket är betydligt djupare än ubåten kan verka på, enligt australiska ABC.

Begärt hjälp från Australien

Indonesien har även begärt hjälp från Australien i sökinsatsen. Australiens utrikesminister Marise Payne säger till Reuters att landet vill hjälpa till, om möjligt.

ANNONS

– Våra ubåtar är väldigt olika denna, men det australiska försvaret vill samarbeta med Indonesien för att undersöka hur vi kan hjälpa till, säger Marise Payne

Det var klockan tre på onsdagsmorgonen lokal tid som den indonesiska militären tappade kontakten med ubåten under en planerad torpedövning.

Under onsdagen sökte man efter ubåten och dess besättning i havet cirka tio mil från Balis kust, uppgav, chefen för det indonesiska flygvapnet, Hadi Tjahjanto, till Reuters.

Den tysktillverkade ubåten av modell KRI Nanggala-402 byggdes 1982.

Vad som ligger bakom ubåtens försvinnande är i nuläget oklart. Enligt den indonesiska flottan kan det ha uppstått problem med elektroniken vid dykningen.

ANNONS