Olivia Fredly Didriksen blev överlycklig när hon hittade brevet.
Olivia Fredly Didriksen blev överlycklig när hon hittade brevet. Bild: Privat

Flaskpost från Hönö nådde Olivia, 4, på Norges västkust

På bara några månader färdades flaskposten minst 600 kilometer till havs. Brevet som några skolpojkar på Hönö hade författat nådde till slut fyraåriga Olivia långt bort på Norges västkust.
– Hon sa att det kanske hade kommit från en kung, berättar hennes pappa.

ANNONS
|

Fyraåriga Olivia Fredly Didriksen och hennes pappa Ole Morten Fredly hade åkt till ön Løno utanför Bergen i Norge för att titta på lamm och fiska, något som norska tidningen Vestnytt också har rapporterat om.

Men de hittade också något överraskande: en grön flaska med en hälsning från Sveriges västkust.

– Olivia var i extas, det var jättespännande att läsa brevet, berättar hennes pappa och fortsätter:

– Hon sa att det kanske hade kommit från någon som behöver hjälp, eller från en kung.

Men brevet var inte signerat kung Carl XVI Gustaf, eller någon annan regent, utan kom från två Hönöbor vid namn Lucas och Noel, båda åtta år.

ANNONS

"Hej! Vi är två killar som heter Lucas och Noel. Vi är åtta år och gillar att spela dator-spel och tv-spel" inleds hälsningen skrivet på blått brevpapper med en tecknad delfin.

Sedan undrar författarna vem den som har hittat brevet är:

"Vilket land bor du i? Vad heter du? Är du kille eller tjej?"

Brevet, som är daterat från november förra året, avslutas med en förhoppning om att få svar från den som hittar flaskposten och en postadress till en grundskola på Hönö.

Färdades 600 kilometer

Det är ungefär 600 kilometer mellan Hönö och Løno vattenvägen – en lång väg kan tyckas. Men faktum är att det inte är den enda flaskposten från klassen på Hönö som dykt upp utanför Bergen.

Brevet som nådde släktingen.
Brevet som nådde släktingen. Bild: Privat

En släkting till Olivia och Ole Morten har hittat en liknande flaskpost i Telavåg, en bit söder om Løno.

– Hon hittade också ett brev från samma skola, inte så långt från där jag bor, skrivet på likadant papper, säger Ole Morten.

Där heter brevskrivarna Ted och Kevin och de berättar att de gillar matte och har husdjur. De frågar också vilken sport den som hittar brevet gillar och vad de heter.

I breven stod även pojkarnas lärares mejladress och Olivia och hennes pappa har skrivit för att berätta att de har hittat flaskposten.

ANNONS
ANNONS